Att förändra världen…

Nu är det inte många timmar kvar innan årets barnledarkonferens Jesus till barnen, i Jönköping drar igång. Som vi har längtat efter och väntat på att den här helgen ska komma! Jag sitter själv mitt i mina förberedelser för gudstjänster och seminarier. Det kommer att bli så roligt och jag ser fram mot vad Gud vill göra i våra liv under de här dagarna!

Under veckan som gick var jag på sportlovsläger med en massa härliga stockholmsbarn. Vi hade några riktigt bra dagar tillsammans, där isvaksbad, storsamlingar, fotboll, skapande, filmande, god mat, bakning och mycket, mycket mer fyllde våra dagar. En kväll kom jag att sitta bredvid ett barn, som ville stanna kvar länge där vi hade vår kvällsandakt.

Ibland kan jag tänka att jag så många gånger blir en lektant, när jag hänger med barnen i olika sammanhang. Det planeras för lekar och pyssel. Det ska konflikthanteras och saker måste redas ut. Tårar ska torkas och gapskratten höras. Och om sanningen ska fram frågar jag mig ibland om jag ens gör någon nytta. Jag som hade en tonårsdröm om att få vara med och förändra världen…

Men så satt jag där på min stol, bredvid barnet som inte ville lämna andaktsrummet. Nästan alla andra barn och ledare hade gått ut för att äta kvällsmacka, men vi satt kvar. Och så hörde jag hur barnet började att be. Innerligt. Och på riktigt.

Och i den stunden kände jag, att inget i världen kan vara viktigare än att få vara med och ge Jesus och Bibelns berättelser till den uppväxande generationen. Tänk vilken förmån, att få vara med och se hur barn väljer att följa Jesus. Snacka om att få vara med och förändra världen!

Så till alla er ledare där ute: Det du gör kan förändra världen!