Att förbli i Gud

Att förbli i Gud – vad innebär det? Det skulle en av medlemmarna i den husgrupp jag är med i beskriva. Det var vår 9-åring som hade hand om undervisningen tillsammans med sin mamma. Varannan vecka träffas vi i vår husgrupp, som vi kallar för Masilj. Ordet betyder ingenting mer än att det var en 3-åring som skulle säga Familj och inte kunde det utan sa masilj. Sedan dess har vår hemgrupp för hela familjen kallats för just det – Masilj. (Du kan läsa mer om hur en Masilj fungerar på http://www.kingskids.se/aktiviteter/masilj/)

Vår 9-åring började med att fråga Vem är Gud? Hurdan är han? Alla sa vi olika egenskaper hos Gud och för varje egenskap så hällde han i antingen lite socker eller kanel eller strössel i en plastpåse. När vi inte kom på fler egenskaper hos Gud så skar hans mamma ner äppelbitar i påsen. Sedan skakade de om påsen så alla bitar blev ”nerkletade” med ”Gud”.

Sedan fick vi smaka. Äppelbitarna smakade förstås väldigt gott. De hade smak av allt det som låg i påsen. På samma sätt blir vi påverkade av Gud om vi låter oss bli ”utsatta” för honom.

Men inte nog med detta. De hade redan kvällen innan gjort precis likadant i en annan påse, så att det fanns äppelbitar som legat längre – förblivit  hos Gud längre – än de vi hade lagt i en påse då och där. Dessa äppelbitar var ännu mer ”marinerade” och hade dragit åt sig smaken än mer. På samma sätt blir det för oss då vi förblir hos Gud. Vi påverkas och förvandlas och ”smakar” mer likt honom.

Dessa äppelbitar hade dessutom lämnat en hel del saft ifrån sig som rann ut och spred sig vidare till sin omgivning. Också det en fin bild på vad som kan hända då vi förblir i Gud, vår omgivning får del av hur han smakar genom det vi ger vidare.

Det fanns mycket att fundera kring efter denna undervisning men för mig var nog den största undervisningen att vår 9-åring hade så mycket att bidra med och tillsammans med sin mamma gav oss en så bra bild.