”Children can”

”Children can”. Det är titeln på Olly Goldenbergs workshops under Jesus till barnen-konferensen.

Vad är det de kan?

Ha en egen relation med Gud redan som unga?

Bli använda av honom?

Ett citat som utmanat mig mycket är:

”Frånvaron av ett bibliskt perspektiv i föräldrars, lärares, barn- och ungdomsledares hjärta och tänkesätt är det största hindret för dagens barn och ungdom att komma in i sin sanna potential i Kristus.”

Är det vi vuxna som inte har en förväntan på vad Gud kan göra i och genom barnen? Barnen kanske inte gör det på ”vårt” sätt, på ett vuxet sätt. De gör det utifrån sina förutsättningar.

Ett av mina tidigaste exempel, som blivit lite av en vägvisare för mig, var då vår äldste son var 2 år. Jag befann mig i en för mig jobbig situation. Vi var ute och körde och jag kände att jag nästan inte vågade köra vidare. Då vi står på en bensinstation säger plötsligt min 2-åring ”Fötösta på Häen, mamma”. Vilket översatt betyder: ”Förtrösta på Herren, mamma”.

Han sa det inte med några ord om ”Så säger Herren”, utan det bara kom. Han kunde en sång med detta bibel ord (Ords 3:5), så orden var inte främmande för honom. Men varför skulle han säga dem just där och då, om det inte var för att det var en hälsning till mig? De var i alla fall mitt i prick för min situation just då, vilket löste upp de knutar jag kände inför att köra vidare.

Barn gör det inte på ”vårt sätt”, men låt oss ha en öppenhet för att det som de kommer med kan vara en hälsning från Gud, så att vi inte bara tycker att det är gulligt. Det kommer troligen inte heller i situationer då vi ”förväntar” oss det.

Det är med spänning jag ser fram emot att lyssna på Olly under konferensen. Hoppas du också ska dit och får göra det!