Det är ALDRIG för sent

För Sent?

Det är mycket som snurrar väldigt fort i vårt samhälle. Förändringar i ett land kan ske fortare än man anar, det ser vi omkring oss nu, och vi är väldigt många som gör det vi kan för att göra vårt land varmt och vänligt för flyende människor.

Det är inte så att allt vi gjort förut måste göras likadant.

Detta gäller även i verksamheten. Hemma här i församlingen har vi velat ge det fina spelet ”Bibelmaraton” till alla familjer. Nu äntligen fick vi till brevet vi tänkt skriva, och alla fick spelet i brevlådan. Vi måste ju själva leva det vi lär, att det är ALDRIG för sent att skapa nya sunda vanor.

Kom ihåg, oavsett om du är anställd för att leda Barn till Jesus, eller om du är en förälder som brottas med detta, eller om du är en helt vanlig barnledare och funderar på hur man ska få tid med det riktigt viktiga i allt som måste göras av listor och aktivitet… Det är ALDRIG för sent att börja, Det är ALDRIG för sent att förändra eller lägga till. Det är ALLTID bra att välja det som verkligen leder till Jesus, både för oss, och de vi leder.

Jag bjuder på ett par utdrag ur brevet till föräldrarna:

”I kuvertet här får du ett enkelt spel, ett bibelmaraton. Vi vill inspirera er att läsa bibeln och be tillsammans i hemmen. Kan detta vara till hjälp så är vi glada att kunna hjälpa.”

”Det är oerhört viktigt att barnen kan ha er som exempel och kan prata med er och ställa frågor. Låt samtalet om tron, kyrkan och vad Jesus betyder för dig bli något som barnen får vara med i.

Känner du att ni inte är där ni skulle vilja vara, så vill vi bara säga att det är ALDRIG för sent att börja. Nya vanor är bara att bestämma sig för. Vi är ju måna om barnens fysiska hälsa, och är beredda att låta det påverka familjens val, t.ex. av matsedel, val av aktiviteter mm. Ännu viktigare är att skapa goda vanor så att det andliga livet kan få näring. Både hemma och tillsammans som församling.”

Känn Frid. Be om mod. Våga prova det du drömmer om, Det är inte för sent!

Carina Josefsson, Familjepastor i Pingst Jönköping