Förväntan bland de anmälda till barnledarkonferensen

Anmälningarna till nästa års barnledarkonferens tickar på, och vi har redan passerat 400 deltagare. En glädjande trend är att många väljer att åka med hela eller delar av sitt team. En av dessa är Sussie Kårlin från Kalmar:

– Från vår församling blir vi fem personer, hela huvudledargänget för Messy church, och vi ser fram emot att kunna ta med oss godbitar och ett nytt engagemang hem igen!

Även EFS i Bureåkretsen kommer med ett lite större team. Prästen Helena Marksén berättar:

– En av de ideella ledarna härifrån åkte till Jönköping förra året. Hon kom tillbaka fylld av glädje och nytt hopp och hade fått möta Gud på ett mycket starkt sätt. Det enda negativa hon sa var att hon hade åkt iväg själv. Så i år blir vi sex ideella barnledare som åker, plus mig själv.

Förutom storsamlingar erbjuds det totalt 32 olika seminarier, inklusive ett nyinsatt med Ylva Eggehorn. En av fördelarna med att komma som team är därför att man kan fördela sig på olika ämnen och sedan dela med sig till varandra av vad man upplevt.

En annan som med förväntan ser fram emot konferensen är Sofia Ödman i Stockholm. Skälet att hon själv kommer att vara med är att hon ser konferensen som ”den viktigaste mötesplatsen och fortbildningen för barnledare i Sverige”.

– Jag ser fram mot att få se fler barnledare växa i relation till Jesus och Bibeln samt i sin ledarroll. För egen del hoppas jag få nätverka med andra ledare och få lära mig mer om jag och om hur vi kan förmedla Jesus till dem. Roligt också att få välkomna alla till Stockholm!

Uppmuntran, utrustning och utmaning, alltså. Precis som det står på konferenshemsidan. Och målet med Jesus till Barnen är ju inget mindre än förvandlade liv. Som Birgitta Gunnervall från Frösön vittnar om:

– Jag blev så otroligt inspirerad på förra konferensen, att träffa människor som vill ta Jesus på allvar att förmedla hans liv, hopp och kärlek till barnen. Därför är jag glad att vi i år är ett helt team från min församling i Östersund.

Den 30 december höjer vi avgiften, och absolut sista anmälningsdag är 29 januari – om det fortfarande finns platser kvar då.