Jesustillbarnen.se – en ny resurs för Sveriges barnledare

För lite drygt ett år sedan hade vi den stora förmånen att planera för och bjuda in till en ekumenisk barnledarkonferens i Jönköping. Aldrig tidigare har så många kyrkor, organisationer och andra sammanhang stått som inbjudare till en gemensam barnledarkonferens i Sverige. Vi gjorde det för att vi tror att uppgiften att ge Jesus till barnen ligger på Guds hjärta. Och vi gjorde det för att vi förstod att vi behöver varandra för att detta uppdrag ska kunna utföras.I samband med konferensen bildades ett nationellt söndagsskolnätverk. Detta nätverk fick i uppdrag att förvalta den vision som mejslades fram i Jönköping. Redan nu har vi börjat planera för vår nästa konferens – också den i Jönköping, närmare bestämt 6-8 mars 2015.
Under det senaste halvåret har vi även arbetat intensivt med en resursbank på nätet, och det är den som vi nu vill få berätta om. På jesustillbarnen.se har vi försökt samla det mesta av det bästa för dig som vill förmedla Jesus och Bibelns berättelser till Sveriges barn. Oavsett om du är barnledare, församlingsledare eller kristen förälder kan du här finna resurser från hela bredden av Sveriges kristenhet. Det mesta av materialet är kategoriserat utifrån rubrikerna Hem, Kyrka, Skola och Samhälle, men på sidan finns också bok- och hemsidestips, forskning och statistik samt tips på utbildningar och inspirationstillfällen för barnledare. Sist men inte minst finns det möjlighet att via sidan skicka in frågor till någon av våra experter, och här finns alltifrån barnpsykologer och barnpastorer till nätexperter och grundskollärare.
Vårt mål med jesustillbarnen.se är att uppmuntra och utrusta varandra för det som ingen av oss kan klara enbart i oss själva: att ge Jesus och Bibelns berättelser till alla Sveriges barn. Vårt mål gällande detta tror vi inte ska vara något mindre än att få återevangelisera vårt land. Det bästa sättet att göra detta tror vi är att börja med barnen!

 

Marie-Louise Alsäter (SAU), Marina Andersson (Pingst Ung), Anette Axelsson (Livets Ord), Olof Edsinger (Salt), Anna Ekvall (EFK), Maria Furusand (EFK), Lennart Henricsson (Youngsters), Carina Josefsson (Pingst), Malin Kindvall (SAU), Nanne Näslund (Salt), Susanne Olofsson (EFK), Kristina Runeson (ELM Syd), Magnus Sternegård (Equmenia), Madeleine Sundell (Frälsningsarmén), Stig Svåren (fristående) och Ingela Wahl (King’s Kids).