Slutspurt

Strålande av lycka berättade en kille i förskoleklassen för sin fritidspersonal att han kommit i mål på Bibelmaraton. Hans mamma fick snabbt rycka in och förklara vad det handlade om – en familjeutmaning att läsa Bibeln tillsammans. Fritidsledaren höll med om att det var bra med olika utmaningar.

Visst har vi frimodiga barn ibland oss! Jag önskar att de långt upp i åren ska få behålla den. Men hur hjälper vi dem till det? Kanske handlar det en del om hur frimodiga vi som föräldrar är och vilka förebilder vi är för dem. Det kanske också handlar om att få finnas i grupper med flera andra barn som självklart ber och sjunger sånger om världens bäste vän – Jesus. Ett barn- eller familjeläger kan få stor betydelse för barn som annars kan känna sig ganska ensamma med sin tro. Läs gärna vad Susanne Olofsson skriver om lägers betydelse i förra bloggen.

Nu har många familjer kommit in på sista etappen på Bibelmaraton och närmar sig slutspurten. Gå gärna in på droppens hemsida och se de fina vinsterna. Som ni ser har den som kommit i mål redan i början av maj och anmält sig chans att vara med i flera dragningar.

Har läsningen fallit i glömska? Då får vi hjälpas åt att peppa varandras familjer. Kanske skulle det passa att göra något i barngruppen i kyrkan som knyter an till Bibelmaraton och på så sätt gör att samtalsämnet runt bibelläsningen aktuell igen. På droppens hemsida ser ni under vinsterna lite andra utmaningar och pyssel som mycket väl passar att använda i en barngrupp. Bibelbingo o Bibelmemory kommer också väl till sin rätt nu när många bibelpersoner är aktuella efter flitig bibelläsning.

Lycka till med Bibelmaratonslutspurten ifall du deltar och känn stor frimodighet i att vara öppen med din tro!