Sommar!

En tid för semester, eller som någon sa: tid för ”Se Mäster”.

Sommaren är för många en tid för vila, återhämtning och reflektion för att sedan kunna börja ett nytt läsår eller arbetsår mer påfylld.

Låt det få bli en tid då du inte bara vilar fysiskt, utan även får den där lilla extra tiden för att själv se mer av Mäster. Det kan vara att ta den där extra stunden på morgonen med kanske en kaffekopp och din bibel, eller njuta extra av en vacker solnedgång då du fascineras och blir tacksam över hans skapelse.

Men det kan också vara en tid då människor runt oss kan få en skymt av Mäster. 

Finns det något område i din stad som du kan få vara med och välsigna på ett speciellt sätt och få visa på Mäster? Många barn har ett behov av att få bli sedda. Om du ser och bekräftar dem, vad är det då de ser? En skymt av Mäster?

Hur kan man göra? Naturligtvis kan man göra detta ensam, men ännu roligare är att samla ihop några stycken och göra något tillsammans. Det kan vara 2-3 familjer, en söndagsskolegrupp eller några ur din församling. Låt barnen vara med och låt dem få bli en aktiv del i det ni gör.

Fråga Gud tillsammans vad ni kan göra som kan få bli till välsignelse för människorna och speciellt barnen i det område ni fått på ert hjärta: Det kan vara allt ifrån att plocka skräp till att ordna födelsedagskalas.

Något vi upptäckt, då vi varit ute med King’s Kids, är fyra olika moment som är bra att ha med och utgå ifrån då man funderar kring att göra en liten satsning i ett bostadsområde:

  1. Icebreaker – att göra något roligt tillsammans som skapar gemenskap och en god atmosfär: lekar som många kan delta i, roliga sånger.
  2. Göra något där varje barn, individ, blir sedd och relationer byggs: ansiktsmålning, linbana, hjälpa dem gå på styltor osv.
  3. Bjuda på fika – något enkelt, i sommar infaller Ramadan under juli, vilket kan vara värt att tänka på. I en del områden kanske det inte blir så många som vill ha något fika…
  4. Presentera evangeliet på något sätt. Drama, dans, vittnesbörd, budskap, dockteater, man till man osv.

Gör Mäster synlig så andra också kan Se Mäster under denna semester!