Tempoväxlingar

Det går mot sommar och tempot är högt på alla plan. Både i församlingslivet och hemma. Det är en utmaning att samla tankarna kring en fråga i taget. Mitt i detta har jag just suttit med och planerat nästa års Barnledarkonferens tillsammans med många andra personer från flera sammanhang och städer. Det är verkligen spännande att samlas kring det som ligger oss alla så varmt om hjärtat. Att förmedla Bibels berättelser till Sveriges barn, och utrusta församlingar, ledare och föräldrar att kunna leda barnen till en egen tro på Jesus. Jag ser verkligen fram emot att få ha dig här i vår kyrka i Mars 2015 då vi kan fördjupa oss mer i hur vi ska göra detta, överallt i Sverige!

I vår församling planerar vi just nu en stor satsning för vår stad i sommar. Sommarkul heter det och vi började med det förra året. Vi återkommer under sex veckor till fem olika områden runt om i staden där det finns barn kvar på sommaren. Att få vara Jesu händer, fötter, knän och ögon för dem som behöver det är en förmån. Vi har också fått förtroendet att tillsammans med Kulturskolan arrangera Jönköpings nationaldagsfirande. Vi firar dessutom 90 år som församling så då passar vi på att bjuda på tårta, lång tårta, lika lång som vi är år… Alla avslutningar ska bli små fester och läger, kollo och gudstjänster slåss om ens tid.

Mitt i alla projekt så är det lätt att inte se det lilla, vara noga med detaljer, hinna prata med varandra. I ledarskapet är detta viktigt. Att aldrig gå så hårt in i uppgifterna och planeringen att människorna omkring springs förbi. Att nu och då stanna upp och tänka efter vilket som är viktigast.

I detta Majtempo är det också extra viktigt att vårda sitt eget andliga liv. Att se till att läsa sin bibel och ägna en stund i bön, det gör åtminstone mig mer effektiv och fokuserad. Kanske jag först då får rätt inställning och går den väg i alla små och stora val jag tvings göra som Gud faktiskt har tänkt.

Detta vill jag skicka med dig som läser detta. Glöm inte dig själv, din relation med Jesus och de du har närmast runt omkring dig. Det är en investering i både tid, ork och relationer.

Känn dig älskad av den Högste /Carina Josefsson