Tid för varandra

Jag och min man har varit söderut i sommar. Det kändes som Tyskland, men vi var visst bara i Småland. På campingen där vi bodde var det nästan bara tyskar, och så vi. Där fanns många familjer som rest långt. För vad? För det vackra svenska sommarvädret. Knappast… Men för att få tid tillsammans som familjer, göra saker ihop, bara vara…

Under veckan vi bodde på denna camping lyssnade min man och jag på Tomas Sjödins bok: ”Det händer när du vilar”. Det var en mening där som jag funderat vidare på:

”Det är lättare att skaffa ett nytt jobb än att skaffa en ny familj!”

Det är så lätt att jobb, viktiga möten, uppdrag i församlingen osv tar över våra liv och vår tid så att vi missar att umgås med dem vi älskar. Man märker inte alltid vad som händer med sina relationer. Vad vore vi utan relationer? Ändå är det så lätt att omedvetet välja bort dem genom att andra saker tar över i våra liv. Vi kanske ska välja bort annat i stället. Det är ju faktiskt lättare att skaffa ett nytt jobb (även i dessa tider…) än att skaffa en ny familj.

Sommaren ligger snart bakom och vardagen börjar igen. Vilka har du i din närhet som du vill värna om att hinna med och umgås med? Har du ingen familj nära dig, kanske du har några nära vänner du gärna vill umgås med. Skriv in sådan tid först i din almanacka och låt övrig tid gå till resten.

När vi var på campingen kunde jag bara känna att det finns ett välbehag över familjer som tar tid ihop, att det är något som gläder Guds hjärta. Ge inte upp i kampen för att din familj/ ditt hushåll ska få sådan tid!