Tillsammans i och hos Jesus

Det är fantastiskt att lära av barnen! De fick påminna mig om några viktiga saker i söndags.
Barnen sitter med förväntan och väntar på vad prästen ska säga efter det att han kallat fram barnen runt sig. Snett bakom sig på en stor tavla finns konturerna av en person, mycket stilistiskt skissade. På prästens fråga vem det är vet barnen intuitivt att det ska föreställa Jesus.Han är den som kallar oss till att leva i honom och vara en del av honom.

Barnen och vi alla får senare i gudstjänsten sätta en lapp med vårt självporträtt eller namn på Jesusgestalten. Det blir en tydlig symbol att vi hör samman i Jesus och är ledda av honom, ung som gammal. Med Jesus som huvud får vi verka som olika kroppsdelar var och en med sina gåvor och talanger.

Vid ett annat tillfälle satt några barn och tittade på en gammal vacker söndagsskolplansch med bilden av Jesus som tog emot barnen som kom till honom. Några barn på planschen var på väg till Jesus, andra stod redan tätt tryckta till honom, någon hade han lyft upp i famnen. Barnen fick identifiera sig med något av barnen på bilden och en av de yngsta var snabb med sitt svar. ” Jag vill vara den som Jesus håller”.
Där i Jesu famn hamnade sedan nästan alla postitlapparna som barnen hade fått skriva sina namn på.

För barnen var det så självklart. De kände igen Jesus. De ville vara nära Jesus hjärta och känna hans andning.

Så får vi föräldrar och ledare också börja hösten och fortsätta den – nära Jesu hjärta så att vi känner hans Ande och kommer nära varandra i honom!