Vad gör vi?

 

Jag är tillbaka i mammas kök och ska göra en av mina första pajer.

Jag börjar med att skala och skiva de mogna röda äpplena som, om jag minns rätt, kom från mitt föräldrahems trädgård.

Så gör jag pajdegen. Jag mäter försiktigt upp delarna med mjöl, havregryn och socker tar fram smöret, degen känns bra. Pajen ser riktigt bra ut och jag väntar bara på att den ska bli färdig.

Minuterna går och glassen tas fram som ska ätas tillsammans med pajen. Det luktar gott och jag ser fram mot att få njuta. Så tar jag den första tuggan av pajen. När pajskalet kommer in i munnen känner jag inte det välbehag som tänkt mig. Istället känner jag en stark smak av salt.

Jag har tagit fel!!

Idag skulle jag nog reagerat på hur saltet ser ut men då såg jag det inte. Nu undrar du; – Men vad har detta med barnverksamhet att göra?

Jo jag tänker så här att vi gör så mycket, vi vill så mycket men ibland är det kanske så att vi tar fel på vilka ingredienser vi ska ha i barnverksamheten?

Det kan se så bra ut på utsidan med bra pyssel, lekar och mycket mer. Det kanske till och med finns andra ledare som är avundsjuka på verksamheten.

Men när vi börjar smaka på det känner vi att det är något som är fel. Något kanske har kommit helt fel eller så finns det saker som inte riktigt passar in.

Det är viktigt vad vi som ledare stoppar in i verksamheten. Att vi mäter med omsorg och att vi låter Guds ande verka i det vi gör. För hur fint pysslet än är spelar det ingen roll om vi inte möter barnen på det sätt som Gud vill.