Vem vill nå barnen?

 

En ung man kom fram till ett av våra bord nere i centrala Uppsala där vi bjuder på kaffe och berättar om Jesus på fredagkvällarna. – ”Visst kommer ni från Livets Ord? Visst är det ni som har Lördagskul i Gottsunda? Hälsa de som jobbar med Lördagskul att tack vare dom så valde jag en annan väg än mina bröder! När de valde en väg av kriminalitet och droger, så valde jag en annan väg. När jag kände mig frestad att snatta som yngre så påmindes jag om de barnsamlingarna där man berättat för mig om Jesus, om att välja rätt och om att Gud älskar mig!” Nu hade denna pojke vuxit upp och blivit en ung man.

Genom olika exempel i evangelierna ser vi hur Jesus älskar barnen! Och hur han identifierar sig med de minsta ibland oss! Hur kommer det sig då, när vi läser missionsbefallningen att vi nästan automatiskt tänker på vuxna? De stora kampanjerna och mötesserierna! Vem känner sig kallad att nå barnen i världen? Barnen i Sverige från hela världen? Barnen utanför kyrkväggarna!

I drygt 15 år har Livets Ord sträckt sig ut till barn som aldrig annars skulle få höra om Jesus! Det arbetet är som en fin diamant för oss. Så berikande för oss att få möta dessa barn och föräldrar.  Genom detta arbete har vi idag ett stort kontaktnät med barn och föräldrar från många olika kulturer som vi annars inte skulle ha nått.

Idag är behovet stort av människor som säger ja till kallelsen att nå barnen! Min farfar var en sån människa. Genom hela sitt liv älskade han barn och såg dom som viktiga. Han startade upp söndagsskolor där det inte fanns några! Jag minns att jag som barn älskade att samtala om Jesus med min farfar.

Jesus säger: Låt barnen komma till mig och hindra dem inte! Ty Guds rike tillhör sådana.

Så låt oss som enskilda och som kyrkor svara ja på den kallelsen! Låt oss hjälpa barnen att komma till Jesus!

Anette Axelsson

Ansvarig för barnverksamheten, Livets Ord, Uppsala