Välj en sida

För ledare i församlingen

3-5 februari 2023 pågår en stor Jesus till barnen konferens i Jönköping. Den nationella konferensen har flera målgrupper men vi gör även särskilda insatser för dig som är i en ledande roll i församlingen.

  • Ledardag, fredag 3 feb 9-45–17.00
  • Seminarium för förtroendevalda, styrelser, kyrkoråd och andra som styr församlingens arbete. 4 februari 13.30–17.00.

VAR DAG

I årets konferens vill vi understryka vikten av att ha med Jesus hela tiden hela livet, både för oss själva och för de barn vi möter. Det blir lätt att livet med Jesus blir vad vi gör på söndagar i kyrkan. Vi tror att vi behöver uppmuntra och utmana varandra till att hjälpa barn att ha med Jesus varje dag var de än är. Vi ska inte flytta Jesus från söndag och kyrka till vardag och hem, utan låta Jesus leda oss VAR DAG på var plats.

ORDET

Barn idag hör många ord, men får de höra de viktigaste? Våra egna barn – i familj och kyrka – behöver får höra om Jesus, men likaså alla barn som finns runt omkring våra hem och våra kyrkor, som inte fått höra något alls om Jesus. I Apostlagärningarna står det att ”många av dem som hade hört ordet kom till tro…” (Apg 4:4). Det var inte genom egen kraft som Petrus och Johannes helade sjuka och räddade människor. Nej, det var genom att använda ord från Gud – att berätta om Jesus och låta Ordet verka. Ordet kan rädda människor, och det kan stärka oss VAR DAG.

SOM FÖRSAMLINGSLEDARE

Du som är församlingsledare har en nyckelroll i att hjälpa barn att leva med Jesus VAR DAG. Du kan vara huvudpastor, präst, ordförande eller på annat sätt ansvarig för helheten i din församling. Det du väljer att lyfta fram som viktigt kommer andra att ta efter. Om du arbetar för att stärka relationen mellan hem och kyrka och för att rusta föräldrar och barnledare kommer fler barn få höra om Jesus och få ett nytt liv med och genom honom. Därför bjuder vi in dig till en heldag där du får rustas och utmanas! Du får lyssna till Guds ord, lära dig mer om hur du och församlingen kan stötta föräldrar i att rusta barnen för ett liv med Jesus – VAR DAG!

——————————

Särskild ledardag

På fredagen bjuder vi in dig som är församlingsföreståndare, präst, pastor, diakon, församlingsledare eller ansvarig barnledare till en särskild ledardag.

Det blir en heldag med fokus på ledarskap och hur vi som kyrka kan samarbeta med familjerna. Medverkar gör talare från både Sverige och England. Fredag kväll startar sen den stora konferensen som du också är välkommen att vara med på.

Anmäl dig här till ledardagen

—————————–

Församlingens framtid – ditt uppdrag

Tre timmar för förtroendevalda, kyrkoråd, styrelser eller andra frivilliga.

  • Plats: I Jönköping, lokal klar inom kort.
  • Datum: 13.30 –17.00, 4 februari

Vi vill i år bjuda in er som har ett övergripande ledaransvar eller är förtroendevalda i församlingen till ett särskilt spår. Seminariet kommer delvis att vara på engelska.

Undersökningar visar att hemmet som växtplats och möten mellan alla generationer är avgörande för att barn och unga ska få en tro på Jesus som håller hela livet. Ni har en viktig roll i att tänka strategiskt och ha en plan för hur er församling kan låta Jesus få plats i vardagen. Hur kan ni skapa möten mellan generationer? Hur kan ni stötta familjer att dela tron i hemmet? Hur kan ni ge hopp till människor i en hopplös värld? Under den här eftermiddagen får ni en överblick, konkreta exempel från församlingar och uppmuntran till att jobba vidare med dessa frågor i er församling. Kom med hela din styrelse, ditt kyrkoråd eller ledningsgrupp för att tänka hur din församling blir en församling för framtiden.

Talare

Rachel Turner är från England och leder organisationen Parenting for Faith vars mål är att hjälpa föräldrar att upptäcka att de är de bästa för att visa sina barn på ett liv med Gud och att ge dem en möjlighet att få en egen livgivande relation med honom. Hon har skrivit flera böcker och leder en podcast.

Anders Blåberg är fyrbarnsfar och församlingsföreståndare för Korskyrkan i Uppsala och tidigare ledare för Svenska Bibelsällskapet. Anders har under ett par år arbetat aktivt med att ta fram ett flergenerationsperspektiv i sin församling och har många års erfarenhet av visionsarbete.

Susanne Olofsson arbetar som ledarutvecklare med fokus på barn och familj i EFK och kommer att leda seminariet.

Kostnad 100 kr (inkl fika)

Anmäl dig här.