Välj en sida

Möt våra talare

På den nationella konferensen har vi tagit in mängder med kompetenta talare. Här nedan kan du möta alla.
HuvudtalareSeminarietalare

Rachel Turner

Rachel Turner är senior lecturer vid Institute for Children, Youth and Mission och grundare av Parenting for Faith. Hon är författare till tio böcker för familjer, föräldrar och kyrkoledare, till exempel Parenting Children for a Life of Faith, Comfort in Uncertain Times, It Takes a Church to Raise a Parent och hennes senaste från 2022 Parenting Teens for a Life of Faith. Hon växte upp i Kalifornien men har bott och verkat i Storbritannien och Europa i tjugo år. Rachel lever med sin man Mark och sin son i Harrogate.

Martin Helgesson

Martin Helgesson arbetar som predikant i Roseniuskyrkan i Stockholm och med Apologia – Centrum för kristen apologetik. Martin är uppväxt i Västerbotten, men har bott i Stockholm sedan 2005 där han studerat filosofi och idéhistoria. Han har också studerat teologi vid Covenant Theological Seminary St. Louis. Han är författare till “Det där med tro: 31 frågor om livet och Gud för dig som också undrar” och ”En guide till Andra Korintierbrevet” (släpps hösten 2022). Martin är gift med Ulrika och tillsammans har de tre barn.

Anmälan

Deltagaravgift (inkl. fika och mat enligt program)
Konferensen fredag kväll-söndag: 950 kr

Ledardag fredag: 600 kr

Sista anmälningsdag: 20 december

Varmt välkommen hälsar Jesus till barnen-nätverkets styrgrupp!

Jag vill anmäla mig

Seminarier

Du kommer möta många andra talare på konferensen i seminarier och från stora scenen. Här får du möta dessa.

Gabriel Wahl

SEMINARIE 1 ”Barns vardag – en nutidsanalys av barnens värld och dess värdering.”

Gabriel Wahl är producent för podden ”Kylskåpsradion” och rösten till dockan Åsskar. Som anställd av Frälsningsarmén har han i 440 avsnitt samtalat med lyssnarna via poddens frågelåda, som fått över 14 000 inlägg. Utifrån sitt arbete föreläser han ofta om trygghetsfrågor, särskilt barns utsatthet på internet.

Jenny Olofsson

SEMINARIE 1 ”Barns vardag – en nutidsanalys av barnens värld och dess värdering.”

Jenny Olofsson är barnsjuksköterska och har arbetat i mer än 20 år med barn och familjer. Med erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatri, barnmedicin och elevhälsa har hon en bred förståelse för barn och ungdomars hälsa och omvärld. Idag arbetar Jenny med att utbilda och handleda föräldrar, personal inom vård och skola samt barn- och ungdomsledare i kyrkan.

Viktor Helleday

SEMINARIE 2 ”Pappa, barnledare, förebild – att vara man i barnens värld.”

Viktor Helleday är gift med Julia och pappa till tre pojkar. Han jobbar på PMU Second Hand och är medlem i Korskyrkan Umeå. Han finner glädje i löpning, att grilla lösgodis och spandexdräkter från Gundes tid. Viktor brinner för lärjungaträning och att hitta kreativa lösningar för sin och andras tillväxt.

John Voss

SEMINARIE 2 ”Pappa, barnledare, förebild – att vara man i barnens värld.”

John Voss är fyrbarnspappa och far- och morfar till sex barnbarn på två kontinenter. Han har varit gift med sitt livs kärlek och teammate Kristine i över 50 år. Han är teologie doktor vid Dallas Seminary, USA. John älskar att dela evangeliet, att undervisa och predika Guds ord. Han är ordförande i CEF Sverige – Barn och tro och älskar mest att leka med barnbarnen.

Anna Pansell

SEMINARIE 3 ”Jesus till barnen i den lilla församlingen – utmaningar och möjligheter.”

Anna Pansell har varit barnledare sedan tonåren. Hon är gift med Josef som är pastor och de har två barn. Anna och hennes man har varit pastorspar i pingstkyrkan i Bredäng. Där fick de se en församling växa från i princip ingen barnverksamhet till en växande församling med många barn. Anna har sedan varit aktiv i barnverksamheten i ytterligare två församlingar. Hon brinner för att den lilla församlingen, där det kan vara svårt att göra något för barnen, ska få leva. Utanför kyrkan arbetar Anna med matematiklärarutbildning vid Stockholms universitet. 

Christian Lennartsson

SEMINARIE 3 ”Jesus till barnen i den lilla församlingen – utmaningar och möjligheter.”

Christian Lennartsson är en sexbarnspappa som brinner för det pionjära i Guds rike. Han är sedan 2 år verksam i projektet ”Växtpool Jämtland” inom Equmeniakyrkan. Där betjänar han sex små församlingar genom att bryta ny mark på innovativa sätt.

Ulrika Ernvik

SEMINARIE 4 ”Vardag med Jesus bland läxor, köttbullar och skjutsningar.”

Ulrika Ernvik är socionom, familjeterapeut, andlig vägledare och författare, bl a till boken ”Andas med Gud – 88 andliga övningar för alla åldrar”. Hon brinner för att församlingen ska vara en plats för alla åldrar. Ulrika vill som familjeterapeut hjälpa både barn och vuxna att bli medvetna om Jesus närvaro mitt i livet – mitt i vardagsstressen, mitt i konflikterna, vid måltiderna och i TV-soffan.

Karolina Poland

SEMINARIE 4 ”Vardag med Jesus bland läxor, köttbullar och skjutsningar.”

Karolina Poland har arbetat nationellt som barn- och familjeledare för Sjundedags adventistsamfundet i över ett decennium. Inom arbetet utmanar hon pastorer, utrustar föräldrar, utvecklar material och undervisar barn och deras barnledare. Det bästa med jobbet är att få vara på läger på somrarna. Karolina är utbildad lärare, tycker om promenader och att läsa. Hon har tillsammans med sin amerikanske man fyra barn.

Mikael och Elisabeth Wahl

SEMINARIE 5 ”Att sprida Guds rike i utsatta områden och att se och möta barn och familjer i deras vardag.”

Mikael och Elisabeth Wahl bor med sina fyra barn i ett av Sveriges mest utsatta områden. De brinner för att stärka familjer, uppmuntra barn och utmana kristna att leva ett missionellt liv där de befinner sig. Båda är sen många år tillbaka engagerade i UMU och King´s Kids men också i den lokala församlingen. Inspirationen till seminariet kommer bland mycket annat också från Move-in, en rörelse som uppmuntrar vanliga kristna att flytta in i utsatta områden och be för sina grannar.

Sarah Bedi

SEMINARIE 5 ”Att sprida Guds rike i utsatta områden och att se och möta barn och familjer i deras vardag.”

Sarah Bedi kommer från USA och har bott i Sverige i 9 år. Hon arbetar som missionär tillsammans med lokala kyrkor. Huvuddelen av hennes arbete sker i områden med många migranter. Där delar hon evangeliet om Jesus med människor som inte känner honom. Sarah leder också teams och workshops för att träna kristna att leva i lärjungaskap. För närvarande har Sarah påbörjat en doktorsexamen med fokus på hur invandrare integreras i den kristna gemenskapen.

Linda Tornell

SEMINARIE 6 ”Att bli en bättre barnledare – kreativa idéer, pedagogiska tips och hjälp att växa i ledarrollen.”

Linda Tornell är fru, mamma och familjehemsmamma. Hon älskar Bibeln och längtar efter att få vara med och inspirera till bibelläsning och att göra Ordet, Jesus, synlig. Att leda barn till Jesus och ett liv i lärjungaskap är en passion och hon vill gärna inspirera andra ledare till att göra detsamma.

Sofia Ödman

SEMINARIE 6 ”Att bli en bättre barnledare – kreativa idéer, pedagogiska tips och hjälp att växa i ledarrollen.”

Sofia Ödman är en saliggjord syndare som älskar Bibeln, barn och pedagogik. Hon är gift och har fyra barn i åldrarna 9–17 år. Sofia är utbildad lärare och jobbar med barn och pedagogik inom kyrkan sedan många år. Hon är barn- och ungdomspedagog i Roseniuskyrkan, barnverksamhetsinspiratör för ELM Syd och driver bloggen barnpedagogen.se.

Jens Marklund

SEMINARIE 7 ”Med gaming som vardag – vad gör de egentligen och kan vuxna vara en del av den världen?”

Jens Marklund är pastor i Equmeniakyrkan Örbyhus och jobbar som barn & ungdomskoordinator för Equmenia. Han har ett hjärta för att barn & unga ska få höra om vem Jesus är och arbetar bland annat med Equmenia gaming.

Pontus Perstrand

SEMINARIE 7 ”Med gaming som vardag – vad gör de egentligen och kan vuxna vara en del av den världen?”

Pontus Perstrand är föreståndare i Pingstkyrkan i Överhörnäs, sexbarnsfar, spelnörd och konstnär. Han har ett stort engagemang för barn och unga. Han är grundare för SKAPA – Ett nätverk för alla kristna kreatörer. Pontus har medverkat i Pings ungs projekt ”Sida vid Sida” om barns spelande och skärmtid. Han har flera år varit med och anordnat det kristna LANet Good Game, där ungdomar träffas för att spela dataspel i en trygg miljö i kyrkan.

Sofia Svensson

SEMINARIE 8 ”Att växa med Jesus – om barns andliga utveckling.”

Sofia Svensson är inspiratör på Salt – barn och unga i EFS för missionssatsningen ”Barn i alla länder” och lärare på Bibelseminarium – Göteborg. Hon är socionom och studerar teologi med inriktning på historisk-praktisk teologi. Sofia har arbetat på lokal och regional nivå inom EFS med fokus på barn, unga och familj.

Madelene Boberg

SEMINARIE 8 ”Att växa med Jesus – om barns andliga utveckling.”

Madelene Boberg arbetar som barn- och familjepastor sedan16 år tillbaka. Hon är även barnkoordinator på Pingst ung. Madelene är gift med Petrus, har tre söner och älskar höns. Hon har lång erfarenhet av att jobba med barn i olika åldrar och med föräldrar. I hennes arbete på Pingst ung har hon arbetat med material och varit med och byggt upp projektet ”Sida vid Sida”, som vill hjälpa församlingar att gå sida vid sida med föräldrarna för barnens och ungdomarnas bästa!

Joseph Sverker

SEMINARIE 9 ”Hjälp, vad ska jag svara? Att möta barns teologiska frågor i vardagen.”

Joseph Sverker är teologie doktor och undervisar i systematisk teologi och kyrkohistoria på Enskilda Högskolan Stockholm. Han är även forskningsledare för Centrum för Integration, Mångfald och Kyrkligt ledarskap. Han är gift med Linda, har två barn och en hund.

Maria Furusand

SEMINARIE 9 ”Hjälp, vad ska jag svara? Att möta barns teologiska frågor i vardagen.”

Maria Furusand är mamma, hustru, löpare och en obotlig optimist, som vill uppmuntra varje föräldrar att leva det kristna livet hemma vid köksbordet. Maria jobbar som pastor i Botkyrka pingst och som studieledare på Akademi för Ledarskap och Teologi, och får på så vis kombinera passionen för Bibeln, frågor som rör ledarskap och hjärtat för människor. I början av varje är slår renoveringsbehovet till i Maria och då åker färgburkar och tapetrullar fram. Och till kaffet serveras med fördel en semla.

John Breneman

SEMINARIE 10 ”När det inte blir som man har tänkt sig – om känslan av yttre och inre misslyckanden.”

John Breneman kommer från USA och har bott i Sverige sedan 1979. John är en av grundarna till, samt verksam som lärare och samtalsterapeut inom KRIS – Kristna själavårdsinstitutet med mottagningar i Gråbo och Örkelljunga. John är också själavårdslärare på Strandhems Bibel-och lärjungaskola och håller föredrag i olika sammanhang.

Ingela Wahl

SEMINARIE 10 ”När det inte blir som man har tänkt sig – om känslan av yttre och inre misslyckanden.”

Ingela Wahl har varit engagerad i King’s Kids i över 30 år, där hon numera är nationell ledare. Via King’s Kids vill hon stärka familjer till att ”bygga inåt och öppna utåt”. Det gör hon bland annat genom att ordna familjekonferenser och familjeläger. Hon är författare till tre böcker varav den senaste heter ”Vända våra hjärtan till varandra”. Hon är mamma till 5 barn och har 8 barnbarn.

Göran Landgren

SEMINARIE 11 ”Utan strategi kommer du ingenstans – om att forma en handlingsplan för arbetet med barn och familjer.”

Göran Landgren har varit kyrkoherde i Örby-Skene församling i många år. Han är numera pensionär. I församlingen har han arbetat med att försöka koppla samman barnverksamheten och gudstjänsterna. Detta har gjorts i en strävan att nå ut i församlingens närområde.

Olof Brandt

SEMINARIE 11 ”Utan strategi kommer du ingenstans – om att forma en handlingsplan för arbetet med barn och familjer.”

Olof Brandt är fyrbarnspappa och arbetar som bibelinspiratör för Bibeln idag och Svenska Bibelsällskapet. Han skrev 2020 rapporten ”Här för att stanna” och har i många år jobbat med församlingsutveckling med ett särskilt fokus på barn och unga.

Sara Högdahl

SEMINARIE 12 ”Musikens möjligheter – olika sätt att använda sång, musik och dans i gemenskap med Jesus och varandra.”

Sara Högdahl arbetar som barn- och ungdomskonsulent i Frälsningsarméns nationella ung-team. De arbetar med läger och arrangemangsplanering och försöker inspirera och leda våra ledare framåt. Hon har själv jobbat som barn och ungdomsledare tidigare och är numera utbildad musikalartist. Hon har sedan ett par år tillbaka ett barnkalasföretag med karaktären Sara Trafikfara. Hon ser fram emot att få inspirera med vad dansen har för plats i församlingen.

Elisa Gallardo

SEMINARIE 12 ”Musikens möjligheter – olika sätt att använda sång, musik och dans i gemenskap med Jesus och varandra.”

Elisa Gallardo är officer i Frälsningsarmén och jobbar som barn- och ungdomsofficer på Vasakåren. Hon älskar att använda kreativa uttryck för att förmedla Guds budskap. Hon brinner för att göra det enkelt och bekvämt för andra att pröva olika kreativa sätt att umgås med Gud.

Maria Sandell

SEMINARIE 12 ”Musikens möjligheter – olika sätt att använda sång, musik och dans i gemenskap med Jesus och varandra.”

Maria Sandell är körledare, låtskrivare, rytmikpedagog, sångerska och inspiratör. Hon är ledare och grundare av ”Köräventyret”, en musikalisk växtplats för barn. Maria har 35 års erfarenhet av körledning på alla nivåer och anlitas flitigt av barn- och gospelkörledare runt om i landet. Hon har gett ut åtta produktioner för ”Köräventyret” och flera andra inspelningar. Läs mer på koraventyret.se och sandsoul.se.

Du kommer även få möta

Förutom seminarietalare kommer du även få möta bland andra …

Anders Blåberg

Anders Blåberg är pastor och föreståndare i Korskyrkan Uppsala. Han har under stor del av sitt liv ägnat sig åt församlingsarbete, men har också varit missionsdirektor för EFK och generealsekreterare för Svenska Bibelsällskapet. Familjen består av frun Annki, fyra vuxna barn och sex barnbarn. Under senaste åren har Anders ägnat ett ökat intresse för barnens plats i församling och det som kallas flergenerationsförsamling.

Mikael Hansson

Mikael Hansson är pastor i Siljansnäs Frikyrkoförsamling. Han är även beteendevetare med psykologi som huvudämne och har arbetat med barn och ungdomar i 20 år, bla. som skolkurator. Där har han mött många barn med olika NPF-diagnoser och andra utmaningar i livet.

Frida Igefjord

Frida Igefjord är smålänningen som flyttade till huvudstaden för att studera på Akademi för Ledarskap och Teologi och sedan blev kvar. Idag arbetar hon som barn- och familjepastor i Filadelfiakyrkan och är ordförande i Pingst ung.

Lennart Henricsson

Lennart Henricsson arbetar som inspiratör i Oasrörelsen. Sedan 1999 driver han Youngsters som är rörelsens arbete bland barn och unga i Sverige. Tillsammans med sitt team reser han runt i landet och har bland annat barnrockkonserter med ett tydligt ”Jesusbudskap”. Om det finns något som Lennart älskar, förutom kaffe, sol och hav, så är det att få berätta evangeliet om Jesus för barnen. Lennart brinner för att de ska få ett personligt möte med Jesus.

Maria Ottestig

Maria Ottestig jobbar som barn- och familjesamordnare på Salt, barn och unga i EFS. Där har hon bland annat startat upp podden ”Hemmasnack”. Maria är gift med Mattias och har fyra barn mellan 6 och 14 år. Hon är logepeden som älskar att sälja möbler.

Susanne Olofsson

Susanne Olofsson arbetar i Evangeliska Frikyrkan och har bland annat ett särskilt ansvar för frågor som rör barn och familj. Hon är gift, har en dotter och en hund. Susanne har också ett stort engagemang i sin församling, där hon jobbar 30% och får vara ”hands on” med barngrupper, läger, gudstjänstliv… och ibland spela barnteater.

Jennie Gallardo

Jennie Gallardo är officer/pastor och arbetar som territoriell ungdomssekreterare, TUS, i Frälsningsarmén i Sverige. Hon är gift, har två vuxna döttrar och en svärson. Jennie har under många år också arbetat som lärare. Hon tycker om att resa och att vara i naturen med bäst är att se barn och unga, bekräfta dem och berätta för dem att detta är grejen: ”Jesus är det bästa du kan bygga ditt liv på.”

 

Hanna Rothlin

Hanna Rothlin är 26 år gammal och jobbar heltid som ansvarig för barnverksamheten på Livets ord i Uppsala. Hon brinner för att se Guds ord planteras i barnen, att de ska förstå vilka de är i honom och att de ska få en självklar och central plats i sin församling. Hanna har även jobbat som fritidsledare och lärare i flera år. 

 

Seminarie 13
Församlingens framtid – ditt uppdrag

Undersökningar visar att hemmet som växtplats och möten mellan alla generationer är avgörande för att barn och unga ska få en tro på Jesus som håller hela livet. Ni har en viktig roll i att tänka strategiskt och ha en plan för hur er församling kan låta Jesus få plats i vardagen.

Hur kan ni skapa möten mellan generationer? Hur kan ni stötta familjer att dela tron i hemmet? Hur kan ni ge hopp till människor i en hopplös värld? Under den här eftermiddagen får ni en överblick, konkreta exempel från församlingar och uppmuntran till att jobba vidare med dessa frågor i er församling. Kom med hela din styrelse, ditt kyrkoråd eller ledningsgrupp för att tänka hur din församling blir en församling för framtiden.

Talare:

Rachel Turner är från England och leder organisationen Parenting for Faith vars mål är att hjälpa föräldrar att upptäcka att de är de bästa för att visa sina barn på ett liv med Gud och att ge dem en möjlighet att få en egen livgivande relation med honom. Hon har skrivit flera böcker och leder en podcast
Anders Blåberg är fyrbarnsfar och församlingsföreståndare för Korskyrkan i Uppsala och tidigare ledare för Svenska Bibelsällskapet. Anders har under ett par år arbetat aktivt med att ta fram ett flergenerationsperspektiv i sin församling och har många års erfarenhet av visionsarbete.
Susanne Olofsson arbetar som ledarutvecklare med fokus på barn och familj i EFK och kommer att leda seminariet.